Учениците от ЕГ "Иван Вазов" победиха в куиз-шоуто на Медицински университет-Пловдив

Отборът на Езикова гимназия "Иван Вазов", по-известна като Руската гимназия, победи в куиз-шоуто по биология и химия, което се проведе в Медицински университет-Пловдив. Второ място, само на половин точка зад победителите, зае тимът от ЕГ "Пловдив" (по-известна като Английската), шампион в предишните 2 състезания, а трети са участниците от СОУ "Паисий Хилендарски".

За трета година поред съвместната инициатива за провеждане на викторина по биология и химия между ученици в 11-и и 12-и клас от училищата в града под тепетата бе организирана от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин и МУ-Пловдив. На надпреварата, която се радва на голям интерес, присъстваха и ВИП-гости начело с бившия зам.-министър на образованието Кирчо Атанасов.

"Tази инициатива е от съществена полза за ученици, имащи желание да кандидатстват в Медицинския универстите-Пловдив, защото те получиха възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение във вуза, както и да проверят знанията си по биология и химия до момента", коментира основният организатор инициативата - д-р Любомир Паунов, асистент в катедрата по специална хирургия на МУ-Пловдив. Той изказа специални благодарности на екипа, участвал в подготовката на викторината - доцент Стела Димитрова, доц. Мария Казакова, доц. Анелия Биволарска, д-р Спаска Начева и Ивайло Мурджев, студент 3-ти курс в МУ-Пловдив, и водещият Стефан Лозанов.

За отборите, класирани на първо, второ и трето място, бяха осигурени грамоти и награди, а за всички останали имаше утешителни награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони