Ученици в село Рибново учат в коридорите, мазето и столовата

Снимка: МОН/ Архив

Ученици в село Рибново учат в коридорите, мазето и столовата. Причината е липсата на достатъчно класни стаи, в които да се поберат всички деца, предаде БНТ. До два месеца трябва да започне изграждането на допълнителна сграда към училището.

В момента там се обучават повече от 460 деца. За тях обаче има само 16 класни стаи, а са необходими над 38, за да могат децата да учат в една смяна.

Директорът от няколко години обособил всички свободни пространства, за да могат да се съберат учениците от различните класове. В коридорите, които са приспособени като класни стаи се побират 20 деца и се провеждат учебни занятия.

Около 6 млн. лв. ще са необходими за изграждането на допълнителна сграда, в която да има модерни кабинети и класни стаи. Проектът е изготвен и включва обновяване и на сега съществуващото училище. Вече са осигурени 300 000 лв. за започване на изкупни работи.

Предстои да бъде ремонтирано и училището в село Осиково. В сградата там ще се провеждат учебни занимания, когато времето е лошо, за да не пътуват децата от селото до Рибново.

Коментари

Задължително поле