Ученици и Театър Весел даряват спектакъл в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

Постановката е на 14 ноември 18 ч. в салона на читалище „Искра“ във Велико Търново

Театър "Весел", съвместно с народно читалище "Искра" и театрална студия на Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", даряват представлението "Криворазбраната цивилизация" в подкрепа на фондация "Искам бебе" с вяра, че поне още едно дете ще се роди във Велико Търново и региона. Постановката е на 14 ноември, четвъртък, от 18 ч. в салона на читалище „Искра“.

Театралната студия на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” представя своя оригинален прочит на българската класическа комедия „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников.

Спектакълът е съвместен проект на Театър ВЕСЕЛ и младите актьори. Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев.

Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от Маргарита Маринова.

Ролите са поверени на Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Лилия Ангеличева, Иван Желязков, Александра Копаранова, Александра Кияшко, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас).

Представлението е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.

Спектакълът осмисля възрожденски поучителното в контекста на нашето съвремие, без да прави директни препратки, без да се опира на битово-примитивното и евтино да се заиграва с публиката. Грамотен, умен и мъдър прочит на текста; модерна, елегантна, четивна постановка; блестяща, органична игра. Представлението е в духа на най-истинската ни представа за театъра – изкуството, което забавлява и обогатява.

Коментари

Задължително поле