Ученици ще образоват връстници в Шумен

Идеята дошла след скучно преподаване в час

В Шумен ученици ще образоват връстници по история на града, България и света по интригуващ начин. Инициативата "Игрите на града" е на Градския ученически парламент и се очаква да събере в неделя над 300 души. Сред тях ще има и 200 скаути от шест държави.

Идеята се родила още по време на учебната година, докато ентусиастите от тийнейджърския парламент обсъждали, че в клас се преподава скучно.

Така измислили игри с въпроси и отговори в 3 кръга - първият ще бъде свързан със знания за Шумен и страната, вторият със световната история и култура, а третият ще бъде атрактивна водна война. В балони ще бъдат скрити букви, при спукване ще се вадят и така ще се подреждат думи, каза зам.–председателят на Градския ученически парламент Юриета Иванова.

Няма ограничение за възрастта, така че всеки е добре дошъл от 16 часа в неделя на входа на парк "Кьошкове", казаха организаторите.

Участниците ще бъдат разделени в отбори, а наградите са плакети и грамоти. Скаутите, които са на лагер в Шумен, вече залягат над родната история, за да се подготвят за образователното състезание. То се реализира с подкрепата на Община Шумен.

Коментари

Задължително поле