Западни експерти искат да запазят паметника на Бузлуджа Неправителствена организация призовава българските власти да спасят монумента

Станка Златева и Евгени Балев ще поведат велотур в Сливен

Борисов посреща Нетаняху в „Евксиноград“ В резиденцията ще се състои среща на високо ниво на Съвета за сътрудничество между България, Румъния, Сърбия и Гърция

ЕК не включи Виктория Маринова в списъка на журналистите, загинали заради работата си

Актьорът Васил Михайлов е отличен с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“

Сръбският президент към посланика на САЩ в Белград: Не си тук да подучваш журналистите, а да отговаряш на въпроси

Кой стана първият „Крилат козел”?

29 книжки бяха отнети само за седмица в Сливенска област

Антония Петрова чака момче

Пътнически влак дерайлира в Мароко, 10 души са загинали и над 90 са ранени

Тече санирането на 18 жилищни блока в Сливен

Цветан Цветанов: Един вот на недоверие може да бъде успешен, само ако имаш алтернатива

Шумен със 17 нови детски и спортни площадки Други два терена са за кучета

740 деца тръгват на училище с един месец закъснение

Полицият беглец Ерелийски остава в затвора

Учени изясниха защо обичаме бързите закуски

За да открият причините за предразположението към нездравословно хранене, учени от университета Ватерло в Канада решили да изяснят коя мозъчна зона отговаря за стремежа към консумация на бързи закуски, съобщи Лайф.

Изследването им обхванало 28 млади жени, които обичат да похапват бързи закуски. Като използвали транскраниална магнитна стимулация за дорсолатералната част на префронталния кортекс, учените установили, че мозъчна зона, която отговаря за краткосрочната памет, формира потребност от висококалорично хранене.

В рамките на експеримента било констатирано, че в 89% от случаите стимулацията позволява да се усили потребността от мазна храна или бърза закуска, формирайки въпросните вкусови предпочитания у хората.

Сега учените обмислят как по безвреден за здравето начин да „отключат“ някои мозъчни зони, които отговарят за усещането за глад и други биологични параметри на организма.
Резултатите от изследването са публикувани в Technology.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.