Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Учени изясниха защо обичаме бързите закуски

За да открият причините за предразположението към нездравословно хранене, учени от университета Ватерло в Канада решили да изяснят коя мозъчна зона отговаря за стремежа към консумация на бързи закуски, съобщи Лайф.

Изследването им обхванало 28 млади жени, които обичат да похапват бързи закуски. Като използвали транскраниална магнитна стимулация за дорсолатералната част на префронталния кортекс, учените установили, че мозъчна зона, която отговаря за краткосрочната памет, формира потребност от висококалорично хранене.

В рамките на експеримента било констатирано, че в 89% от случаите стимулацията позволява да се усили потребността от мазна храна или бърза закуска, формирайки въпросните вкусови предпочитания у хората.

Сега учените обмислят как по безвреден за здравето начин да „отключат“ някои мозъчни зони, които отговарят за усещането за глад и други биологични параметри на организма.
Резултатите от изследването са публикувани в Technology.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.