Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

Учени от Технически университет-Пловдив обсъждат идеи за съвместни проекти с 15 фирми

Петнадесет компании и близо 100 ученици от професионалните гимназии в Пловдив, Асеновград, Карлово и Казанлък ще бъдат гости днес на Деня на специалността „Компютърни системи и технологии“ в Техническия университет в Пловдив.

За учениците и кандидат-студентите това ще е и Ден на отворени врати, защото те ще могат да разгледат всички учебни зали и лаборатории. Интересът на фирмите от IT сектора пък е голям, защото от Техническия университет-Пловдив те получават най-ценните си кадри: около 80% от завършващите бакалавърска и магистърска степен на образование започват работа в международни компании, а 20% работят в местни като „Олимекс“, „Орак инженеринг“ и др.

През тази учебна година специалност „Компютърни системи и технологии“ ще завършат 65 студенти. Данните, публикувани в рейтинговата система на висшите училища в България, показват, че новият набор компютърни специалисти от ТУ-Пловдив ще има  стартова заплата (среден осигурителен доход) над 1450 лева месечно. А развитието на IT сектора в Пловдив ще осигури интересна работа за повече от досегашните 20% от випускниците.

Организаторите от специалността „Компютърни системи и технологии“ са обявили следните акценти на днешната среща: кариери, осъвременяването на учебни планове и синхронизирането им с бизнеса, съвместна научно-развойна дейност и предстоящи национални и европейски програми. Според проф.д-р Гриша Спасов катедрата е направила голям задел от уникални научни изследвания и разработки, които ще представи днес на фирмите-партньори. Той е убеден, че финансирането на разработките може да бъде осъществено със средства от европейските програми. Върхови постижения на катедра „Компютърни системи и технологии“ са:

– най-високият рейтинг по специалността „Компютърна техника“ в България;

– двама мини-нобелови лауреати;

– рейтингът сред работодателите на завършващите в Технически университет-Пловдив е 82 на сто и е най-високият в страната;

– завършени са 3 проекта, финансирани от фонд „Наука“ с партньори от БАН и ТУ-София и 2 други проекта, в които катедрата в Пловдив е партньорска страна;

– най-младият доцент в България е от катедра „Компютърни системи и технологии“ на ТУ-Пловдив – това е доц. д-р Николай Каканаков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.