Николета Лозанова отново стана булка

Шефът на КЕВР: Топлоенергията няма да поскъпне двойно

Жена, с над 3 промила алкохол, катастрофира в София

Навесът на метростанция „Ломско шосе“ протече

Българинът с имение в Бевърли Хилс го купил за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Благо Джизъса чете за духовния живот

Община Търговище пуска търг за отдаване под наем на 366 имота за земеделски цели

Бригада от 7 души преди 56 години започва изграждането на музей „Етъра“ в Габрово Уникалната културна институция е отворена на 7 септември 1964 година и досега е посетен от почти 13 700 000 души

Десет забележителни личности от Елена са били депутати в Учредителното събрание

Спипаха дядо с незаконни пищови в ломско село

Общо 12 800 лв. са изплатените глоби за нарушенията на Беър Грилс в Рила

Велико Търново посреща нощта на Възкресение на крепостта Царевец

Пускат новия булевард „Васил Левски“ във Варна за Великден

Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

Двойно се увеличили делата за убийство в Апелативния съд Търново Тромавата конкурсна система води до голяма натовареност на съдиите

Училище в Горна Оряховица спечели проект за предотвратяване на насилието

Снимка: Архив

Проект на стойност 101 450 евро, насочен срещу предотвратяване на насилието в училище спечели СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Учебното заведение е координатор по проект на „Еразъм +” с партньори от Турция, Испания, Португалия и Полша за период от 2 години.

Темата за ненасилието е актуална в българското училище и екипа, разработил проекта, предвижда различни дейности за справянето с този проблем. Чрез тях, участниците в проекта ще се научат как да разпознават, предотвратяват и реагират адекватно на проявите на насилие и дискриминация, ще научат децата да се справят сами, когато попаднат в такава ситуация, както и останалите да реагират правилно. Екипът ще мотивира децата да заемат активна позиция и ще привлече вниманието на обществеността към проблема с насилието и дискриминацията на децата със СОП.

В рамките на проекта педагозите предвиждат различни дейности. Те ще направят филми за насилието в училище, които ще пресъздават комични ситуации и ще осмиват насилието и насилника. Ще провеждат конкурс и изложба на плакати против насилието във всяко училище-партньор. Предвижда се също децата да пишат поезия, истории по темата, да се изработят брошури, постери, како и да се проведат интервюта със съученици, родители, граждани, представители на Общината. Всички партньори ще участват в изработването на наръчник със съвети „Как да предотвратим насилието над децата със СОП в училище“. Партньорите ще участват и в подготовката на фестивал „Училище без насилие“- поредица от музикални и сценични изяви.

Събитието ще се проведе в Испания през март 2019 година. Ще се подготвя месеци напред съвместно с всички партньори. Учителите ще участват в уъркшоп на тема „Насилието и неговите психологически и социални аспекти“ в Португалия през октомври 2018 година. Във всяко училище ще бъде експонирана фотоизложба, а учениците ще напишат сценарии за радио или телевизионно шоу за разпространение на дейностите по проекта.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.