Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

Училище за спектакли 2017 – Пловдив стартира с покана към българските артисти

Общинска фондация „Пловдив 2019“ отправи покана към артисти от цялата страна за участие в „Училище за спектакли – Пловдив 2017“ с фокус река Марица и остров Адата. Обучението е безплатно и е предназначено за изграждане и развиване на умения, свързани с основни техники от сценографията, аудио-визуалните изкуства, работа с огън, пърформанс и инсталация.

Фондацията дава възможност на 15 индивидуални артисти и творци от сферата на визуалните и изпълнителските изкуства да се включат в обучението, което ще се проведе от 30 септември до 7 октомври в Пловдив. Основно изискване към кандидатите е да са от България, като не е задължително да са постоянно пребиваващи в страната, да имат интерес към проекти за открити пространства и да владеят английски език, а крайният срок за кандидатстване е 31 юли.

Осемдневното обучение ще се проведе в две части. Първата е с акцент върху теорията и усвояването на основни техники в изграждането на творчески проекти на открито. В нея гост-лектори ще представят опита си от различните области. Продуцентите Лиз Пю и Роб Хил заедно с Алексис Джонсън, директор обучения от водещата организация в проекта „Училище за спектакли“, ще споделят опита на британските специалисти в артистични практики на открито.

Към лекторите от пловдивска страна ще се включат дигиталният артист Петко Танчев, Весела Статкова, преподавател в специалност „Сценография“ на АМТИИ, сценографът Мария Койчева и актьорът Герасим Дишлиев. През втората практическа част от обучението участниците ще имат възможност да посетят остров Адата, чието обживяване чрез артистични намеси е ключов проект в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”.

В последния ден на училището участниците ще пренесат опита и преживяванията на острова в центъра на града и ще ги пресъздадат в инсталация пред сградата на Военния клуб на площад „Централен”. Проектът „Училище за спектакли – Пловдив“ е първият финансиран по програма „Творческа Европа”, който фондация „Пловдив 2019“ реализира в партньорство с Европейските столици на културата – Пафос 2017 , Каунас 2022 и кандидата от Ейре Лимерик.

Обучението в Пловдив е третото от петте поредни международни училища за спектакли (Schools of Spectacle), които се провеждат в цяла Европа от 2016 до 2018 г., ръководени от партньорската мрежа „Европейска академия за изкуства на открито”. Преди Пловдив домакини на проекта бяха Пафос – ЕСК 2017 и Каунас – ЕСК 2022. Водеща организация по проекта е Walk the Planк от Манчестър (Великобритания), а асоцииран партньор по проекта е Fidget Feet (Ирландия).

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.