В края на февруари приключва изследването на сградата за нова детска болница

Осъдиха мъж за измами при продажба на жилище

Почина дългогодишен шеф на РПУ Слънчев бряг, топполицаят Стайко Манев

Строят автомагистрала по Е-79 от Видин до Монтана

Част от тавана на метростанция „Западен парк” падна (СНИМКИ) Няма пострадали хора

Поставиха 725 нови контейнери в половин Шумен

Изправят пред Темида мъж, убил с нож брат си Обвиняемият редовно малтретирал и 88-годишната си майка

435 нови медици се дипломираха днес (СНИМКИ)

„Милан“ проучва Кирил Десподов

Потомка на търновски търговци направи ценно дарение на Историческия музей в Габрово Музеят получи мостра от плат, произвеждан от фабрика „Принц Кирил” АД

Мобилизация в Детското отделение на болницата в Горна Оряховица заради грипа

МРРБ започна проверка на обекта за дублиращо аварийно водоснабдяване в Хасково

Декларация от Национално сдружение на частните болници в България: И вие ли мислите така?

БДЖ пуска допълнителни места във влаковете за фестивала „Сурва“

Разследват смъртта на работник в пункт за скрап

Училище санкционира деца за фалшиви бележки, родителите съдят ръководството

Снимка: Архив

Деца и техните родители съдят училище в Бургас, чието ръководство ги уличило в представяне на фалшиви бележки и ги наказало с преместване в самостоятелна форма на обучение. Четиримата младежи са ученици в 12 клас и учат в Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“.

„Трябваше да направя отчет на отсъствията през месец октомври. Започнах проверка на всички извинителни бележки, които ми бяха дадени от децата, за да извиня отсъствията. Тогава установих, че номерът на амбулаторния лист при две от бележките, които ми даде един от учениците, е един й същ. Те са издадени за период от две седмица. През това време ученикът е идвал от време на време”, заяви класният ръководител Красимир Чолаков по Нова ТВ. Той допълни, че младежите не са дали обяснение за фалшивите бележки.

„Стигна се до тук, защото училището, като образователна институция, има функция да възпитава и да се противопоставя на подобни прояви. Този прецедент в учебното заведение стана, защото бележките бяха много. Няма как да допуснем подобни случки да станат практика”, категорична бе директорът на учебното заведение Весела Иванова. Тя допълни, че след като е разбрала за случилото се, веднага е задействала процедура по установяване истинността на документите.

„Родителите смятат, че това наказание е прекалено тежко. Педагогическият съвет решава какви санкции да бъдат наложени на учениците, когато нарушават закона. По време на изслушването на техните обяснения, децата казаха, че всъщност са имали други мотиви”, каза още директорката.

„Не сме разговаряли по случая с фалшивите документи. Говорили сме за това какви уроци могат да научат от тази ситуация. Приемам позицията на родителите, че искат да ги защитят. Но така те няма да си научат урока”, заяви психологът на училището Антония Янакиева.

Родителите на децата, както и лекарят, чието име е замесено, категорично отказаха да дадат обяснение по случая.

Първото заседание в Административния съд в Бургас по обжалване заповедта на учебното заведение е насрочено за 23 януари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.