Откриха труп на новородено момченце в Стара Загора

Прокуратурата с призив към магистрати и служители да дарят кръв

КПКОНПИ внесе в НС отчетния доклад за дейността си през 2019 г.

„Бритиш Еруейс“ спира полетите от летище „Гетуик“

Опит за палеж на общината в Кюстендил

София със специална Viber група, даваща информация за COVID-19

Учителка от Елена с послание от един „Усмихнат“ прозорец

Симона Загорова показа ново гадже Певицата с любов от разстояние по време на изолацията

Спипаха измамник с чужд документ за самоличност С него познайникът на полицията взел от куриерска фирма пратка, адресирана до друго лице

Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, за да се изпълни разпореждането

Охранителна полиция: Няма да се правят компромиси за хора без маски Съставени са 102 акта за неспазване на мерките

Заловиха моторист, прегазил полицай при опит да осуети проверка

За 400 000 евро продадоха бъги на Стив Макуин Офроудърът е сниман във филма "Аферата Томас Краун"

Респираторни апарати за българските болници дарява „ВП Брандс Интернешънъл“ Безвъзмездната помощ е на стойност 300 000 лева

Задържаха пастор за нарушаване на карантината във Флорида

Училище санкционира деца за фалшиви бележки, родителите съдят ръководството

Деца и техните родители съдят училище в Бургас, чието ръководство ги уличило в представяне на фалшиви бележки и ги наказало с преместване в самостоятелна форма на обучение. Четиримата младежи са ученици в 12 клас и учат в Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“.

„Трябваше да направя отчет на отсъствията през месец октомври. Започнах проверка на всички извинителни бележки, които ми бяха дадени от децата, за да извиня отсъствията. Тогава установих, че номерът на амбулаторния лист при две от бележките, които ми даде един от учениците, е един й същ. Те са издадени за период от две седмица. През това време ученикът е идвал от време на време”, заяви класният ръководител Красимир Чолаков по Нова ТВ. Той допълни, че младежите не са дали обяснение за фалшивите бележки.

„Стигна се до тук, защото училището, като образователна институция, има функция да възпитава и да се противопоставя на подобни прояви. Този прецедент в учебното заведение стана, защото бележките бяха много. Няма как да допуснем подобни случки да станат практика”, категорична бе директорът на учебното заведение Весела Иванова. Тя допълни, че след като е разбрала за случилото се, веднага е задействала процедура по установяване истинността на документите.

„Родителите смятат, че това наказание е прекалено тежко. Педагогическият съвет решава какви санкции да бъдат наложени на учениците, когато нарушават закона. По време на изслушването на техните обяснения, децата казаха, че всъщност са имали други мотиви”, каза още директорката.

„Не сме разговаряли по случая с фалшивите документи. Говорили сме за това какви уроци могат да научат от тази ситуация. Приемам позицията на родителите, че искат да ги защитят. Но така те няма да си научат урока”, заяви психологът на училището Антония Янакиева.

Родителите на децата, както и лекарят, чието име е замесено, категорично отказаха да дадат обяснение по случая.

Първото заседание в Административния съд в Бургас по обжалване заповедта на учебното заведение е насрочено за 23 януари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.