Смъртоносната игра „Син кит“ вдигна на крак ОУ „Климен Охридски“ в Бургас, ученик получил покана

Автобус с 15 пътници се заби във влекач, паркиран край пътя преди Ришкия проход

Прокуратурата поиска постоянен арест за горнооряховец спипан с контрабандни цигари за 300 000 лева 56-годишният Николай Николаев превозвал 800 000 къса от марка,която е забранена за продажба у нас

Цвета Караянчева: Подкрепям инициативата Велико Търново да бъде признат за историческа и духовна столица на България

Столични полицаи задържаха двама дилъри на наркотици

Цацаров за състоянието на пешеходните пътеки в страната: Срамно и фрапиращо! Главният прокурор настоя за санкции и търсене на отговорност

Царевец отново се превръща във Верона на Балканите

Лидерите от ЕС ще порицаят действията на Турция спрямо Гърция и Кипър

Перничанка е дала 2 000 лева и 2 500 евро на телефонни измамници

ЧЕЗ: Няма населени места без електрозахранване 300 екипа са в готовност да реагират при аварии

Апаши задигнаха 50 000 лева от жилище в Търново Парите били скътани в сейф

Състоянието на пребитата студентка е стабилно

Гърция ще изгуби 2 млн. души от населението си до 2030 г.

Македония влиза в НАТО и без споразумение по спора с Гърция

Горски от Североизтока се готвят за национално състезание по стрелба Точните мерници отиват пак за национална купа в Пловдив

Училище ще приобщава етноси с дейности за 226 000 лв.

Шуменско училище ще реализира проект за работа с деца от етносите и техните родители. Снимка: Архив

Шуменското СУ”Сава Доброплодни” ще привлича деца от различните етноси и техните родители към образованието с проекта “Заедно живеем, учим, успяваме”. Ще се работи с над 600 ученици от първокласници до абитуриенти и техните майки и бащи. С различни дейности трябва да се засили мотивацията на учениците от етническите малцинства, да се подобри общуването им, владеенето на български език и да бъдат създадени предпоставки за по-успешната им професионална, социална и трудова реализация. Школото ще има на разположение 226 803 лв. и ще си партнира с училищното настоятелство, община Шумен и фондация.

Родителите ще овладеят техники как да въздействат на децата си да преодолеят негативните нагласи към образованието. 13 клуба са формирани след допитване до децата и включват занятия по краезнание, изучаване на културата на етносите, дигитални технологии, развитие на умения за общуване, работа в екип, неконфликтно решаване на проблеми, фотография, изобразително изкуство, музика и спорт.
Училищното ръководство е установило, че във всеки клас, където има ученици от етническите малцинства, периодично възникват дефицити при подготовката и усвояването на учебното съдържание. Това понижава мотивацията на учениците и те попадат в риск за преждевременно напускане. Затова ще бъдат съставени програми за допълнителна работа по учебните предмети.

Предвидени са и индивидуални консултации на деца и родители с психолог. При подадена заявка от ученик или родител те ще бъдат насочвани за професионална подкрепа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.