Ураганен вятър затвори ски зоната в Банско

Борисов: Зелените да знаят, че по-зелено правителство от нашето няма

Борисов: Имаме маса хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ

Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Цветлин Йовчев за последните убийства: Нещо се случва в подземния свят, има раздвижване

21-годишната жена, пострадала при вчерашната катастрофа край Хасково, се нуждае от кръв

Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Училище ще приобщава етноси с дейности за 226 000 лв.

Шуменско училище ще реализира проект за работа с деца от етносите и техните родители. Снимка: Архив

Шуменското СУ“Сава Доброплодни“ ще привлича деца от различните етноси и техните родители към образованието с проекта „Заедно живеем, учим, успяваме“. Ще се работи с над 600 ученици от първокласници до абитуриенти и техните майки и бащи. С различни дейности трябва да се засили мотивацията на учениците от етническите малцинства, да се подобри общуването им, владеенето на български език и да бъдат създадени предпоставки за по-успешната им професионална, социална и трудова реализация. Школото ще има на разположение 226 803 лв. и ще си партнира с училищното настоятелство, община Шумен и фондация.

Родителите ще овладеят техники как да въздействат на децата си да преодолеят негативните нагласи към образованието. 13 клуба са формирани след допитване до децата и включват занятия по краезнание, изучаване на културата на етносите, дигитални технологии, развитие на умения за общуване, работа в екип, неконфликтно решаване на проблеми, фотография, изобразително изкуство, музика и спорт.
Училищното ръководство е установило, че във всеки клас, където има ученици от етническите малцинства, периодично възникват дефицити при подготовката и усвояването на учебното съдържание. Това понижава мотивацията на учениците и те попадат в риск за преждевременно напускане. Затова ще бъдат съставени програми за допълнителна работа по учебните предмети.

Предвидени са и индивидуални консултации на деца и родители с психолог. При подадена заявка от ученик или родител те ще бъдат насочвани за професионална подкрепа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.