Учители връчиха 42 сертификата на свои възпитаници в Елена

Exif_JPEG_420

Учителите по информационни технологии в СУ „Иван Н. Момчилов“ в Елена връчиха 42 сертификата на свои ученици от девети до дванадесети клас.

21 възпитаници на училището защитиха международно признати документи на фирмите Cisco, Microsoft и Adobe, които доказват техните знания и умения в областта на компютърните мрежи, компютърните офис приграми и компютърната графика.

Отличници по брой сертификати са Диляна Желязкова и Николай Иванов от девети клас - с по 4 сертификата. Тази година за първи път еленски ученици се сертифицираха като Adobe Certified Associate на Photoshop CC. Това са Мирослав Иванов, Виктория Николова и Десислава Кафадарова, която ще представя България на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship в Анахайм, Калифорния, САЩ.

Обучението на учениците се извършва по проект „Твоят час“. Учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark.

Част от финансирането по сертификацията е осигурено от СУ „Иван Момчилов“. Това доказва амбицията на преподавателите и ръководството да предоставят възможности за развитие на своите ученици.

Коментари

Задължително поле