Учителката, заплашена от ученик: Останах изненадана от агресията, но не му е за първи път

„Той не очакваше да му пиша тройка, мислеше, че ще има двойка, но аз го изпитах устно”. Това заяви учителката, която е била заплашвана с пръчка от ученик преди дни, по Нова тв.

Видеото, в което ученикът я принуждава да му пише по-добра бележка, удря с пръчка телефона й и накрая грабва дневника и си тръгва от класната стая, предизвика остри реакции в социалните мрежи. Сцената се разиграва в часовете по английски език на един от 9-те класове в пловдивското средно училище "Паисий Хилендарски".

Както "Труд" първи съобщи, до момента момчето е сменило 12 училища.

„Останах твърде изненадана от агресията и самото поведение в момента, в който след изпитване ученикът получава тройка, а той е мислил, че ще има двойка.

„Това е поведение, което е заснето от някого в класа. Бях шокирана и не бях решила да правя доклад до директора, но в момента, в който го видях разбрах за постъпката на неговия клас и, че някой го е качил в мрежата. На ученика не му е първият път, в който се държи по този начин, има неконтролируемо на моменти състояние”, каза пострадалата учителка Мария Георгиева.

„Пуснал съм доклад, мисля, че ще помогне регионалния инспекторат, за да се вземат адекватни мерки. С ученика се работи от месец март. Показва му се подкрепа за личностно развитие”, заяви директорът Илия Къртев.

Видях клипа вчера след 15 часа. В определени моменти той има такова поведение, което аз не мога да си обясня, добави той.

„Ние знаехме за неговото проблемно поведение. С него работят педагогическият съветник и психолог. Има такива прояви, има и подобрение, но тези три месеца, през които той е ученик при нас може би не бяха достатъчни за поправяне на неговото поведение”, добави Къртев.

Момчето идва от професионална гимназия по автотранспорт на 25 февруари. Психологът на училището работи с него от месец март, обясниха още от училището.

Тепърва ще се решава каква ще е съдбата на ученика. Отново е започнала процедура по преместването му. Този път от регионалното управление на образованието ще искат среща и с родителите на тийнейджъра и с институциите, за да се набележат адекватни мерки.

Коментари

Задължително поле