На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Опожариха дома и машините на арендатор в село Неделково

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Красимира Бакалова е тазгодишният носител на наградата „Аргира Жечкова“. Отличието е на общината в Сливен и се присъжда от обществена комисия на изявени педагози и общественици в навечерието на 24 май.

Бакалова е начален учител в СУ „Константин Константинов“ в града. На тържествена церемония тя получи наградата си от министъра на културата Боил Банов. „Училището за мен е и съдба, и сбъдната мечта. То е щедрост на усилия, на емоции, на отдаденост и голяма човечност“, заяви носителката.

Аргира Жечкова /1845-1941 г./ е ученичка на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни. Става учител през 1865 г. в девическото училище в града. Освен с пряката си работа, тя се занимава с множество благотворителни дейности. Основател е на сиропиталището в града. Създател е на четвъртото в страната женско дружество, в Сливен, което нуждаещи се семейства. Председател е на комитета за издръжка на училищните трапезарии. През 1874 г. успява да привлече съмишленици в чужбина и да осигури 50 000 златни лири за сливенските училища. Името й е символ на службата в името на децата, семейството и човешките ценности. По тази причина наградата „Аргира Жечкова“ се присъжда на учители, които блестят не само с професионалните си качества, а и с работата си в полза на обществени каузи.

В навечерието на празника бяха връчени и наградите на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“ за дългогодишна работа в системата на образованието. Наградите бяха присъдени също на уважавани от ученици, родители и колеги педагози: детската учителка Кети Райкова, зам.директорът на природо-математическата гимназия Елена Райкова, преподавателката по немски език Надежда Койчева, хореографката Магдаленка Кисьова. Независимият учитебски синдикат връчи награда на учителя по математика Румен Иванов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.