Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 23 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Файненшъл Таймс: Български град преобръща съдбата си

Процъфтяващият Пловдив се отърси от имиджа „Див Изток“

Обширен материал под заглавие „Български град преобръща съдбата си“ публикува в броя си от понеделник авторитетното икономическо издание „Файненшъл таймс“, а автор на статията е Керин Хоуп (Kerin Hope).

Кореспондентката за Балканите на водещия световен бизнес ежедневник е написала пространен репортаж за Пловдив, в който твърди, че вторият по големина град у нас е привлекателен за европейските инвеститори и се радва на дългоочаквано оживление.

Материалът е посветен на икономическото възстановяване на града под тепетата и е илюстриран със снимка на улични танцьори от арт-квартал „Капана“.

В началото на статията е цитиран икономиста Георги Стоев от „Индъстри Уоч“, който оценява на 4 млрд. евро инвестициите на чужди и местни компании от 2011 г. в „Тракия икономическа зона“ край Пловдив.

„Икономическият и културен подем на града показва каква динамика има в развитието на бизнеса, когато има доверие сред инвеститорите. Всичко това помага за заличаване на имиджа на България, като част от „Дивия изток“ след влизането й в ЕС и насърчава инвеститорите да разгърнат потенциала си в различни региони на страната“, пише Хоуп.

„Подемът на Пловдив е още по-впечатляващ при сравнение с тежкото положение на южната съседка Гърция, която се бори с рецесията в своята икономика. Резултатите в Пловдив са нивото на безработица от 4.9 %, което е осезаемо по-ниско от националното от 8.1%, както и развитието на сектори като логистика, софтуер и производство на авточасти, които се предлагат на световния пазар“, констатира авторът на „Файненшъл Таймс“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.