Фалшив доктор „лекувал“ диабет в интернет

Според авторите на заблуждаващата реклама водещ специалист от Института по ендокринология у нас - Георги Милев създал препарата Diaprin.

Снимките му са обработени на фотошоп, за да не различим оригиналните

Обещават изцеление с Diaprin

Фалшив доктор рекламира лек срещу диабет и обещават на хората, че ще ги изцели завинаги от коварното заболяване. „Труд” се натъкна случайно на измамата в интернет. Сайтът, създаден специално за рекламата на Diaprin, всъщност съдържа само един текст, във формата на интервю, провело се по телевизията, но без да се уточнява нито по кой канал, нито в кое предаване, за да избегнат лесно разпознаване на заблуждаваща реклама.

Според авторите на заблуждаващата реклама водещ специалист от Института по ендокринология у нас - Георги Милев създал препарата Diaprin, който поради ниската ефективност на класическия подход за лечение (инжекции), наистина би лекувал диабета и би възстановил здравето на хората. При проверка в интернет не бе открит нито такъв специалист, нито институт, може би умишлено са избегнали да споменат, че вместо него, има Клиника по ендокринология. Освен тази неточност, проверихме и снимката на т. нар. Георги Милев, която се оказва трудна за намиране в оригинал, защото е обработена на фотошоп. Използвано е лицето на един руски доктор и тялото на телевизонен водещ.

„Но веднага ще кажа, че това не е само наша заслуга. Основното вещество, способно да стабилизира кръвната захар за дълъг период от време, е било открито от швейцарски учени още през 2011 година. За откритието си те са получили Нобелова награда”, споделя докторът фантом. Но такава информация не бе открита от нас в търсачката.

„Към този момент Diaprin е преминал клиничните изпитвания и е показал изключително високи стойности на ефективност. Той помага дори при напреднали и тежки случаи, възстановявайки работата на панкреаса и насърчавайки правилното разграждане на глюкозата. По показателите си това средство е уникално. Нито един друг медикамент не е в състояние ефективно да се бори с диабета, правейки хората отново напълно здрави”, твърдят още в рекламата, но без да дават подробности как точно се случва това.

Фалшиви отзиви

„Това е някакво чудо!”

Характерно за повечето заблуждаващи реклами в интернет е да откраднат снимките на реални хора в интернет и да ги представят за доволни от продукта, който рекламират, клиенти. Точно това се случва и с рекламата на Diaprin, която е „подкрепена” от десетки доволни потребители, които реално не съществуват нито под името, което е изписано в сайта, а снимките са откраднати от чужденци.

„Лекувам се от 30 дни и вече има резултат! Шокирана съм... На мен ми разказа за препарата мой познат. Той също е диабетик и на него му помогнал много добре. Захарта престанала да се повишава”, пише Габриела Параскова. „И аз имам положителен опит от употребата на Diaprin. Всичко, което казват за него по-горе, е истина. И това, че по аптеките ни продават всякакви боклуци, също е истина. Имам познат фармацевт. Той казваше, че у нас се продават предимно препаратите от преди 20 години, които не помагат кой знае колко”, пише Ангел Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес