Фандъкова: Грипната ваканция ще бъде до 6 февруари

Детските градини и ясли ще продължат да приемат деца при засилен контрол

От 27 януари до 4 февруари за учениците в София ще има грипна ваканция. В последните дни Столичната регионалната здравна инспекция констатира нарастване на броя на заболелите от остри респираторни заболявания и създаването на епидемиологична обстановка. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 6 февруари след междусрочната ваканция. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

В публикацията тя споделя, че стотици ученици са й писали с един и същи въпрос - дали ще има грипна ваканция в София. По този повод кметът напомня на децата, че е желателно да избягват контактите, за да се предпазят от заразяване.

"Напомням на всички ученици и стотиците, които и тази година ми писаха съобщения, че целта на грипната ваканция е избягване на места с много хора и ограничаване на контактите", пише Фандъкова.

Тя също така тя уточнява, че през периода на ваканцията - от 27 януари до 4 февруари, детските градини и ясли ще продължат да приемат деца при засилен контрол върху здравословното им състояние от медицинските специалисти в детските заведения. Видимо болни деца няма да бъдат приемани.

Коментари

Задължително поле