Фандъкова: Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще пуснем по линия №5

Закупуваме 13 нови трамвая, които до края на годината ще пуснем по линия №5. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новите трамваи са климатизирани, нископодови, с рампа за детски колички и за хора с увреждания и със звукова сигнализация за незрящи хора. Очакваме трамваите да пристигнат в София до края на октомври 2019 г. и до края на годината ще бъдат пуснати в редовна експлоатация.

Договорът за доставката беше подписан днес от общинското дружество „Столичен електротранспорт” и полската компания PESA. Стойността му е 44,7 млн. лв., цената на един трамвай е 3,3 млн. лв., като е предвидена и доставката на резервни части, оборудване и обучение на персонала.

В последните няколко години успяхме да закупим 25 нови трамвая, които се движат по линии №7, №1 Освен това закупихме и 58 модернизирани трамвая от Чехия и Швейцария.

13-те нови трамвая, които купуваме тази година са част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България