Фандъкова обявява през септември дали ще се кандидатира отново за кмет на София

Снимки: Пламен Стоименов

Йорданка Фандъкова ще обяви през септември решението си дали ще се кандидатира отново за кмет на София. Тя заяви при инспекция на ремонта на транспортния тунел на бул. "Александър Малинов" в "Младост", предаде БНР.

Фандъкова вече има подкрепата на някои от районите на София, но се изчаква приключването на всички номинационни събрания в структурите на ГЕРБ. Относно издигането на кандидатура от гражданската инициатива "Спаси София", кметът коментира, че инициативата е политическа, а не гражданска: "Желая им да работят наистина с желанието да променят града, не само да пречат за неговата промяна, което често се случва".

Предстои следващата година да бъде цялостно реконструиран заедно с подмяна на трамвайните релси, и транспортният тунел, който свързва "Люлин" с "Тодор Александров". Много важно е за безопасността на хората. В момента се работи по тавана, сменя се осветление, отводняване се прави. Изобщо се работи най-вече по безопасността на хората. Искам да подчертая, че настилката е прилична, обясни още кметът на столицата.

Ремонтът на ул. "Иван Вазов" е бил забавен, заради подмяната на сложната подземна инфраструктура. Очаква се дейностите да приключат до средата на август, когато ще бъдат изчислени и евентуални глоби за изпълнителите. В Общинския съвет тази седмица ще се гласува предложението общината да закупи и запази къщата на Яворов за литературен музей, допълни още кметът.

Местни избори са насрочени за 27 октомври.

Коментари

Задължително поле