Фандъкова: Очакват се 4-5 хил. лв. на месец икономия в болница "Шейново" след ремонта 

Снимки: Юлиан Тодоров

4000-5000 лева на месец икономия се очакват в болница "Шейново" след ремонта. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на ремонтните дейности на II САГБАЛ "Шейново".

"Смятам, че е наш дълг да се грижим за общинските болници", каза Фандъкова. По думите й, през последните години е подобрена средата в болницата.

Снимки: Юлиан Тодоров

"През последните години успяхме да ремонтираме родилното отделение, да направим подобрения, да инвестираме в апаратура, но тази година приключва санирането на сградата заедно с допълнителни мерки за енергийна ефективност", коментира тя.

Кметът добави, че се очаква намаление на разходите за енергия. "Очакваме намаление на разходите както за топлоенергия, така и за електроенергия в порядъка между 20% и 25%", поясни тя и добави, че тези средства остават в болницата и ще бъдат използвани за оборудване, но и за заплати на акушери и санитари.

"Най-важното за една болница това е екипът й", заяви Фандъкова и благодари на екипа на болницата за работата им.

На година между 8 и 10 млн. лв. дофинансираме средствата, които общинските болници получават, каза Фандъкова.

Кметът добави, че тази година болница "Шейново" също е подкрепена с допълнителни средства. "Сега в болница "Шейново" има 38 новородени бебета", каза Фандъкова. По думите й, няма нищо по-ценно от здраво родени бебета. "Над 1270 бебета са родени тук от началото на годината. Това са малките софиянци, които в бъдеще ще изграждат нашия град", каза още тя.

Йорданка Фандъкова коментира и ремонтните дейности по самата болница. "650 000 лв. инвестирахме в санирането тази година, променена е и отоплителната инсталация", обясни тя.

Коментари

Задължително поле