Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Фандъкова: Подобрява се инфраструктурата за безопасно движение Петима кандидати за кмет на София в диспут на тема “Транспорт” (обзор)

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Ангел Джамбазки и още двама кандидати за кметове на София участваха вчера в диспут на тема “Транспорт”, организиран от Института за пътна безопасност. Снимка: Пламен Стоименов

Общините искат да налагат и събира част от глобите на шофьори нарушители

Прави се одит на 9 кръстовища

София е 2-милионен град и се нуждае от добра транспортна инфраструктура и подобряване както на контрола над трафика, така и на образованието на всички участници в движение, като се започне още от най-малките – децата. Това заяви кандидатът за столичен кмет Йорданка Фандъкова, която се яви на предизборен дебат с четирима от претендентите за поста – Мая Манолова, Ангел Джамбазки, Борислав Игнатов и Борис Бонев.

Дискусията на тема “Транспорт” бе организирана от Института за пътна безопасност и се водеше от шефа му Богдан Милчев, който е бивш началник на КАТ-София.

Фандъкова подчерта, че столичната община вече работи по много от идеите, които другите кандидати за кметове предлагат. Възложен е одит на 9 големи кръстовища, от години се изграждат светофари на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, купени са камери за скорост, които са дадени на столичната пътна полиция, а отделно са пуснати камери, които снимат за нарушения по BUS лентите.

“Подкрепяме напълно предложението на кмета на Стара Загора общините да налагат и събират за своя сметка част от глобите, очакваме това да стане скоро с промяна на закона”, каза още Фандъкова. Нейното мнение е, че за подобряването на пътните условия в града трябва да се търсят и мненията на външни специалисти – нещо, което вече с осъществява със създадения към общината експертен съвет по пътна безопасност.

Идеите на другите кандидат-кметове бяха свързани с разбиване на Центъра за градска мобилност и създаване на център за управление на трафика, контрол върху строителството, обособяването на паркинги, пускане на училищни автобуси и др.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.