Фандъкова: Подобрява се инфраструктурата за безопасно движение

Йорданка Фандъкова, Мая Манолова 15 дни преди изборите, заедно на диспут на тема “Транспорт”, организиран от Института за пътна безопасност. Снимка: Пламен Стоименов

Петима кандидати за кмет на София в диспут на тема “Транспорт” (обзор)

Общините искат да налагат и събира част от глобите на шофьори нарушители

Прави се одит на 9 кръстовища

София е 2-милионен град и се нуждае от добра транспортна инфраструктура и подобряване както на контрола над трафика, така и на образованието на всички участници в движение, като се започне още от най-малките - децата. Това заяви кандидатът за столичен кмет Йорданка Фандъкова, която се яви на предизборен дебат с четирима от претендентите за поста - Мая Манолова, Ангел Джамбазки, Борислав Игнатов и Борис Бонев.

Дискусията на тема “Транспорт” бе организирана от Института за пътна безопасност и се водеше от шефа му Богдан Милчев, който е бивш началник на КАТ-София.

Фандъкова подчерта, че столичната община вече работи по много от идеите, които другите кандидати за кметове предлагат. Възложен е одит на 9 големи кръстовища, от години се изграждат светофари на повдигнати и осветени пешеходни пътеки, купени са камери за скорост, които са дадени на столичната пътна полиция, а отделно са пуснати камери, които снимат за нарушения по BUS лентите.

“Подкрепяме напълно предложението на кмета на Стара Загора общините да налагат и събират за своя сметка част от глобите, очакваме това да стане скоро с промяна на закона”, каза още Фандъкова. Нейното мнение е, че за подобряването на пътните условия в града трябва да се търсят и мненията на външни специалисти - нещо, което вече с осъществява със създадения към общината експертен съвет по пътна безопасност.

Идеите на другите кандидат-кметове бяха свързани с разбиване на Центъра за градска мобилност и създаване на център за управление на трафика, контрол върху строителството, обособяването на паркинги, пускане на училищни автобуси и др.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле