Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

САЩ ще изпращат допълнителни военни сили в Саудитска Арабия и ОАЕ

Ирландски ветеран е най-слабият във FIFA 20

Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

Съоръженията в Северния парк се ползват от гражданите ежедневно. Снимка: Пламен Стоименов

Организация твърди, че градската управа е купила за 4158 лв. люлки, струващи 2033 лв.

Според кмета на “Надежда” информацията е некоректна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва проверка на сигнал за завишени цени на съоръжения, поставени при ремонта на Северния парк. До инспекцията се стигна, след като организация “Спаси София” и в частност кандидат за кмет на града Борис Бонев съобщиха на пресконференция в парка, че оборудването е купено от Столичната община на четворно завишени цени.

Бонев даде пример с греди за дресиране на кучета, струващи 3025 лв., ограда за кучешка поляна на цена от 11?000 лв., люлки по 4100 лв., и маси за шах – всяка по над 2300 лв., От сдружението твърдят, че са получили от същата фирма оферти с много по-ниски цени за същите продукти. Предложили са им оградата за 4000 лв., люлката – за 2033 лв., а масата за шах – за 2348 лв.

Пред “Труд” кметът на Надежда инж. Димитър Димов обясни, че управата на района е вносител на обществената поръчка за ремонта и тя е проведена през 2017 г., като е спечелила фирмата с по-добра техническа обосновка и по-ниска цена. “Некоректна е поднесената информацията от “Спаси София”, тъй като едните подадени цени са без ДДС и без включена доставка и монтаж. Казват се едни единични цени, без да се споменава, че на някои от бетонните съоръжения монтажът им е доста скъп, тъй като е използвана механизирана техника, което оскъпява цялата цена на даденото съоръжение. Ние ще подготвим всички цени и документи и те ще бъдат предоставени на кмета на София”, каза още Димов.

Доставчикът на съоръженията Метин Мехмед от фирма “Джемер EООД” коментира пред “Труд”, че са поставили качествени и здрави съоръжения, като за някои от тях фирмата е на загуба.

“Цените, които бяха изнесени, не отговарят на истината, първо те са без ДДС, освен това “Спаси София” е поискала от нас единични бройки. Цените през 2017 г. са били с 30-40% по-високи, като една люлка е струвала около 2600 лв. без монтаж и доставка”, каза Мехмед.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.