Фандъкова: Работим общо на 15 големи обекта на територията на цялата Столична община

Снимка: Архив

Престоящите избори са изключително важни за развитието на града, каза кметът на София

За 15 септември по улица "Каменоделска" движението ще бъде пуснато изцяло. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонтите на ул. "Каменоделска".

"Строителният сезон е в разгара си. Работим общо на 15 големи обекта на територията на цялата Столична община", каза Фандъкова и добави, че един от тези обекти е цялостната реконструкция на ул. "Каменоделска".

"Това е проект, който е финансиран по ОП "Региони в растеж" и включва цялостна подмяна на трамвайните релси, настилката, ново осветление, нови тротоари, включително и нови спирконавеси", поясни тя.

По думите и към момента се работи интензивно. "По по-голямата част от обектите имам уверение, че за учебната година ще приключат, а някои от тях и по-рано", коментира Йорданка Фандъкова.

Тя каза още, че на обекта ремонтни дейности са извършени и от НКЖИ. "По моста "Изида" е приключил ремонтът на НКЖИ. Там е освободено трасето", заяви кметът и добави, че тя обикаля през цялото време обектите. "Текущите ремонти са в действие във всички квартали на София", поясни Фандъкова.

В добро здраве съм и трудно се уморявам. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова за предстоящите местни избори.

"Изборите предстоят, те са изключително важни за развитието на града и за продължаване промяната на града", каза Фандъкова и добави, че се подготвят сериозно, а решението дали ще се кандидатира за кмет на София ще обяви по-късно.

"Моето лично решение ще взема и ще обявя през септември", поясни тя. Фандъкова каза още, че непрекъснато чува, че е взела решение, което не е. "Чувам непрекъснато и чета, че съм била уморена. Мен ме мотивира работата", обясни тя и добави, че все още има сили и амбиция да си свърши работата.

"Ежедневно се срещам с хората", добави кметът. Тя каза, че се е срещнала с жителите на село Кокаляне, където се извършват редица дейности. "Коментирахме проблемите на селото. Там правим нови улици, детска площадка, предстои да предоставим стадиона за ползване на местния спортен клуб. В диалог съм с хората", подчерта Фандъкова връзката си с хората.

По думите и тече усилена подготовка и се готвят нови идеи. "Подготвяме се, така че като се изправи пред хората, да се изправи с нови идеи, с достатъчно опит, енергия и с обновен екип", коментира тя.

Йорданка Фандъкова добави, че работата в големия град никога не спира и всеки, който има планове да се занимава с политика, трябва да знае, че това е много работа. "Септември ще обява решението си и подготовката за изборите, и новите проекти", още веднъж каза тя и подчерта, че промяната на града трябва да продължи, тъй като хората очакват нещата да се случват по-бързо. "Те се случват само когато подготвяш проектите, когато работиш, когато контролираш", заяви Фандъкова

Коментари

Задължително поле