Министър Младен Маринов: Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване

Възстановка отбелязва 180 години от откриването на Взаимно училище във Велико Търново

Ивет Лалова мечтае да бъде майка

ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите за изменение на общия устройствен план на Община Приморско

Българка пледира виновна в Ню Йорк по обвинения в пране на пари от корупция в Мозамбик

Дара Екимова: Имам нещо много повече от гадже Сбъднах една от мечтите си - да пея с татко, казва дъщерята на Дими от "Сленг"

Израел и Хамас постигнаха споразумение за прекратяване на огъня за 6 месеца

Въоръжена група прекъсна главен водопровод в Триполи

Младен Маринов: Изяснява се каква е причината за нападението с нож срещу 16-годишно момче

Десислава Танева: Около 70 хил. дка земи са с поражения от градушки, в момента действа държавна помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи

Германия е изхарчила рекордните 23 млрд. евро за интегрирането на мигрантите през 2018 г.

Икономист: Не е възможно да има обща минимална европейска заплата

Изтребители не се купуват на Черен петък Каракачанов единствен се осмели да каже, че асансьорните маневри за Ф-16 са прекалено скъпи за България

Фандъкова: София се утвърди като дигитална столица (СНИМКИ)

Снимки: Юлиан Тодоров

София се утвърди като дигитална столица на новите пазари и Webit е едно от събитията, което отразява това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на Webit.Festival.

„За мен е удоволствие, че за пореден път мога да бъда на сцената на Webit. Фестивалът се утвърди като събитието, което събира в нашия град предприемачи, инвеститори и компании от цял свят“, заяви кметът.

„Webit е едно от събитията, които отразяват трансформирането на столицата“, допълни тя.

“Технологиите ни помагат да решаваме всички предизвикателства, но хората, които чертаят новите пътища, са тези, които ни променят. София е дом на една активна световна общност, чиито идеи и енергия движат и нас, и целият свят напред“, каза още Фандъкова.

Кметът добави, че София залага на три важни приоритета – развитие на силна икономика, подобряване на инфраструктурата и умения за новата дигитална реалност. „Най-важните са уменията на хората да създават и да работят в дигитална среда“, допълни още тя.

Цифровата трансформация във всички европейски страни е приоритет и Webit онагледява това. Това каза Мария Габриел на технологичния фестивал Webit.

„Изграждането на цифровата трансформация, така че тя да обхваща всички европейски страни, е приоритет. И Webit онагледява този европейски модел. Европа отбеляза значителен напредък през последните две години по отношение на цифровата трансформация. И днес е един прекрасен повод да кажем, че се гордеем с постигнатото на европейския цифров единен пазар – премахваме бариери, работим за край на роуминга, подобряване на свързаността, електронната търговия, киберсигурността, електронното управление“, каза още тя.

„През 2018 г. в Еврoпа от 25 млрд. евро цифров капитал са инвестирани в европейски дружества. Повече от 7,3 млрд. евро са инвестирани в технологични иновативни компании “, коментира Мария Габриел.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ма като вземат да говорят ей те такива -д-е-б-и-л-и-з-м-и- -к-р-е-т-е-н-о-и-д-и-т-е- от свинефермата герб. Поне един умен чиляк нема ли между тия крадливи- -к-р-е-т-е-н-и- бря?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.