Фандъкова: Училищните ремонти в София ще приключат до 15 септември

Йорданка Фандъкова. Снимка: Архив

"Летни ремонти текат в близо 100 сгради на училища и детски градини в София. Те ще приключат до 15 септември", увери кметът Йорданка Фандъкова.

Само в три обекта ремонтите ще продължат и след първия учебен ден, но е създадена необходимата организация това да не пречи на учебния процес.

"Не очаквам да има забавяне за началото на учебната година поради ремонти в училищата, а там, където в детските градини не са приключили, районните кметове правят организация за пренасочване и събиране на децата, така че да могат и майките да са спокойни", каза столичният кмет.

 Фандъкова коментира и ремонтите в София. "От 25 август до края на годината ще продължи вторият етап от ремонта на булевард "Черни връх" в София", каза тя.

 "До края на септември ще приключи първият етап и движението ще бъде пуснато.

 Проектът е труден за изпълнение, тъй като се изгражда канализация и се подменя водопровод", посочи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

"Знаете колко огромни задръствания ставаха между южната дъга и улица "Сребърна"  по Черни връх, защото започваше с достатъчно голям габарит, след това се стесняваше улицата, затова е много важно този обект да се изпълни и разбира се, за мен и за всички граждани е важно той да се изпълни в срок, защото може би създава най-голямото неудобство в този район, между улица "Тодор Каблешков" до улица "Джон Атанасов" ще могат да се движат автомобили от началото на октомври. Всички, които не живеят в този район препоръчваме да използват "Симеоновско шосе" или булевард "България" за влизането към центъра. Надяваме се още за Коледа проекта да бъде готов", допълни Фандъкова.

Коментари

Задължително поле