Федерер: Не съм мислил за отказване

Роджър Федерер е единственият тенисист в Клуба на супербогаташите за периода 2005-2016 г.

Рекордьорът по титли от Големия Шлем Роджър Федерер заяви, че никога не е мислил сериозно за отказване по време на 6-те си месеца далеч от тениса.

Швейцарският ветеран се завърна на корта тази седмица за мачовете от Хопман Къп след дълъг период извън игра заради травма. Той се намира във финалния етап от подготовката си за Откритото първенство на Австралия, където ще бъде 17-и в основната схема.

35-годишният Федерер не е играл мач на сингъл от Уимбълдън 2016 насам. „Никога не съм мислил гледал на този въпрос по такъв начин. Наистина проведох няколко разговора с жена ми Мирка и я попитах какво мисли и дали не трябва просто да се оттегля. Тя ми каза: „Не, даже изобщо. Ти никога няма да си тръгнеш по този начин, докато къпеш нашите дъщерички.“

„Аз се вълнувам и искам да завърша кариерата си при моите условия. Наистина говорихме веднъж за това, но това не е приоритет. През цялото време беше ясно, че ще продължа да играя тенис. Надявам се да мога да се боря за титлите от Големия Шлем. На този етап първо ми трябват 5-6 турнира, в които да усетя колко силен мога да бъда. След като играх през миналата седмица, останах приятно изненадан колко добре се справям“, допълни Федерер.

Коментари

Задължително поле