Федерер пак на среща с Надал

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще зарадват публиката в Индиън Уелс с 36-ия епизод от най-великото съперничество в тениса. Двамата ще се срещнат още на осминафиналите, след като швейцарски маестро преодоля с два тайбрека - 7:6 (3), 7:6 (4) Стив Джонсън (САЩ), а Матадора от Испания мина с 6:3, 7:5 през сънародника си Фернандо Вердаско.

Роджър и Рафа за последно играха на финала на Аустрелиън Оупън, където Федерер победи в пет сета и спечели 18-ата си титла от Големия шлем. Но иначе Надал води с 23-12 победи в историята на съперничеството им.

Рафа призна, че би предпочел да е в другата част на схемата, докато Федерер явно се е сдобил с голяма увереност след успеха в Мелбърн през януари.

„Аз съм тук, за да играя с хора като Рафа - обяви Маестрото. - Такива мачове са страхотни както за нас двамата, така и за тениса. Жребият е тежък, но е нормално да стане така, след като ранглистата не е приоритет за нито един от двама ни.“

Победата донесе нов рекорд на Федерер - 875 седмици в топ 50 на ранглистата - с две повече от досегашния на Джими Конърс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт