Федерер чака Гришо или Надал на 28-я си финал от Големия шлем

Роджър Федерер е първият финалист на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът победи сънароника си Станислас Вавринка с 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3 за малко над три часа.

Ветеранът набързо наложи доминацията си и показа на публиката и Стан, че е готов за 28-я си финал на турнир от Големия шлем. В края на втория сет, Вавринка се ядоса и счупи ракетата си. След това веднага поиска медицински таймаут. Поставеният под номер 4 в основната ранглиста се завърна с напълно изчистено съзнание и се опита да обърне развоя на двубоя. Лентата на Стан, сякаш му помогна да вземе третия сет за експресните 25 минути.

Преломната точка на похода на Вавринка към втория му трофей в Мелбърн беше пробива на Федерер в петия гейм на петия решителен сет. Вавринка започна да прави много непредизвикани грешки и позволи на Маестрото да затвори мача при 6:3.

"Григор има много добър стил. Затова толкова хора идват да го гледат. Имаше няколко тежки години, но се радвам, че ги преодоля", каза носителят на 17 титли от четирите най-силни турнира на планетата за Григор Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт