Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Снимка: Pixabay

Социалната мрежа фейсбук се подготвя с новите мерки за предстоящите през 2020 г. президентски избори в САЩ, предаде БГНЕС. Социалната мрежа обяви, че ще следи по-внимателно "контролираните от държави медии", които се опитват да манипулират настроенията на гласоподавателите.

"Изправени сме пред все по-съвършени атаки от контролирани от държави агенти. Вярвам, че сега сме много по-добре подготвени, отколкото за изборите през 2016 г.", каза собственикът на компанията Марк Зукърбърг.

Една от новите мерки е, че новини, идващи от медии, които се контролират от правителствата на други държави, ще се появяват с етикет, който ще посочва източника им. Друга мярка е, че при опит на потребителите да споделят новина, която е била разкрита като фалшива от сайтове за проверка на достоверността, ще изкача предупреждение, че информацията е със съмнителна достоверност.

Освен това фейсбук обяви, че са взели допълнителни мерки акаунтите на политици и други участници в изборния процес да не бъдат хаквани или компрометирани от злонамерени лица или организации.

Коментари

Задължително поле