Фелпс: Тръгвам си, но няма да престана да плувам

Майкъл Фелпс сложи край на бляскавата си кариера на игрите в Рио. Живата легенда на плуването се оттегля с 23 златни олимпийски медала от общо 28. Последната титла американецът взе с щафетата 4 по 100 м съчетано на САЩ, и то с олимпийски рекорд - 3:27.95 минути. Медалът има по-специална стойност за янките, защото е под № 1000, спечелено от САЩ на летни игри, което е с аванс от над 400 пред втория тим на Русия.

Аз си тръгвам, но това не значи, че ще престана да плувам - заяви Куршума от Балмитор. - Време е да отворя нова страница в моя живот. Всичко започна от детската ми мечта да направя нещо, което никой досега не бе правил.”

И наистина направи. Той подобри и рекорд на 2000 години, като взе 13 индивидуални златни медала от игрите. Предишното постижение бе на гръцкият атлет Леонид от Родос (164 и 152 г. пр. н. е.), който имаше 12.

Самите медали Фелпс не разкри къде държи. „Само двама-трима човека знаят къде ги пазя - мистериозно се изказа легендата. - Дори не мога всичките да ги окича на врата. А кой е най-ценният? Дори не зная дали мога да назова един.”

В личен план Майкъл разкри, че стяга сватба с приятелката си Никол, бивша Мис Калифорния, която преди три месеца го дари със син Бумър.

„Наистина слагам край - потвърди Фелпс и в чат със своите почитатели в социалната мрежа. - Искам да обърна повече време на сина си, за да не пропусна как расте. Няма да плувам за 30-и олимпийски медал в Токио 2020.”

Коментари

Задължително поле