Фернандо Каранга приключва с ЦСКА

Фернандо Каранга реално приключва с ЦСКА. Бразилският нападател получи втори червен картон само за няколко мача, след като дойде в България през февруари. Каранга беше изгонен след масов бой при загубата с 1:3 от „Лудогорец“, която узакони 13-ата поредна титла на „зелените“. Бразилецът беше един от най-дейните в мелето, дошло след третия гол от дузпа на Дуа. Футболистите на ЦСКА обвиниха нападателя, че с жестове е подразнил вратаря Густаво Бусато, който първи се нахвърли срещу него.
До края на сезона „червените“ имат още три мача. А е много вероятно Каранга да бъде наказан за всички тях. Освен това централният нападател беше засечен да купонясва до ранни зори в столична дискотека преди месец. Още от първия си период Каранга е известен с твърде буйната си бразилска кръв и не спазване на режима.
Следващият двубой се явява кръстопътен за ЦСКА – домакинството срещу „Крумовград“. Дебютантът в елите не само участва в първата шестица, но и разгроми „Локомотив“ (Пд) с 4:1. За мача с „Крумовград“ от ЦСКА изгоря и Марселино Кареасо за натрупани картони.
Шансовете на Стамен Белчев да остане в Борисовата градина реално приключиха. Треньорът беше поставен до края на сезона вместо Нестор Ел Маестро. В последните 8 мача ЦСКА има пет загуби – нещо недопустимо за най-успешния български клуб, който завършва годината без трофей. Ръководството постави на Белчев като цел второ място, но и то вече въобще не е сигурно.
ЦСКА вече две години и половина няма победа над „Лудогорец“. Последният успех датира от декември 2021 година – 1:0 на „Българска армия“ с гол на Юрген Матей. След този двубой седем да победите за Разград, а само един мач завърши наравно – 2:2.
Преди гостуването футболистите на ЦСКА почетоха паметта на малкия си фен Венцислав Георгиев, който загина от мълния. Те се срещнаха с баща му и сестра му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ