„Фестивал на толерантността“ се проведе в центъра на Благоевград

????????????????????????????????????

Жители и гости на Благоевград станаха част от „Фестивал на толерантността“. Той се проведе днес на площад „Георги Измирлиев“ по повод Международния ден на толерантността.

С идея за насърчаване на социалното сближаване, младежи от Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов“, Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" и Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" бяха подготвили различни инициативи, в които главни участници бяха преминаващите през площадното пространство.

В подкрепата на провеждането на фестивала се включи и екипът на Активно Българско Общество и международни доброволци, които представиха техни инициативи свързани с темата за социалното сближаване.

Жители и гости на Благоевград успяха да вземат участие в интерактивни методи и игри, с цел интегриране и сближаване. Имаха възможност да рисуват, да си направят снимки с различни транспаранти, да пишат послания и да правят цветни платната, които бяха опънати на площад „Георги Измирлиев“.

Благоевградчани успяха и да научат повече по темата за социалното разделение и различните начини за справяне с проблема. Имаше и подготвени награди за участниците във Фестивала. Младежите бяха подредили стикери, флаери, брошури, чрез които благоевградчани се запознаха подробно с целта на феста. Те бяха подредили и сладки и солени изделия, които бяха за награда на включилите се в инициативата.

"Фестивал на толерантността" ("Festival of Tolerance") е част от проект "The Legacy of Inclusion" - пилотна дейност, финансирана от Европейска Младежка Фондация към Съвета на Европа и се организира от сдружение "Активно Българско Общество" съвместно с Община Благоевград.

Коментари

Задължително поле