Фетел подари нова победа на Хамилтън

Люис Хамилтън печели състезанията във Формула 1 дори ако не е най-бързият на пистата. Световният шампион получи безценен подарък от сочения за основен негов съперник за титлата Себастиан Фетел по време на Гран при на Канада. Асът на „Ферари“ водеше колоната от старта, но в един момент излезе от пистата и се върна като с маневрата си засече британеца, вместо да му даде позицията и да го подгони.

10 обиколки преди края на гонката стюардите го наказаха с предвидените в правилника 5 секунди към времето, което прати Фетел на второ място, а Хамилтън спечели една от най-необичайните победи в кариерата си.

„Решението на стюардите ме изненада, не съм съгласен с него – заяви Фетел. - От бокса ми казаха да се опитам да увелича праднината си до 5 секунди и аз опитах, но накрая трябваше да пестя горивото, за да стигна до финала.“

Другата издънка на „Ферари“ бе, че тимът „забрави“ да уведоми втория си пилот Шарл Льоклер за случилото се. Младокът завърши трети зад Хамилтън, но така и не разбра, че има шанс да се бори за победа.

„Наказанието на Фетел не е по моя вина, но на негово място сигурно щях да направя същото – заяви Люис. - От друга страна, ако ги нямаше тези правила, нищо нямаше да ме спре да го блъсна отзад.“

Коментари

Задължително поле