Фетел се замисли за отказване

Себастиан Фетел не одобрява непрекъснато променящите се правила във Формула 1 и дори намекна за оттегляне ако нещата стигнат твърде далеч. Звездата на „Ферари“ не е щастлив от мерките, които собствениците „Либърти Медия“ въвеждат в търсене на повече популярност. Очаква се до края на тази година да бъдат уточнени регулациите, според които ще се изготвят колите за 2021-а.

„Засега съм сигурен, че ще карам тази и следващата година, после не знам – заяви германецът. - Формула 1 вече не е това, което беше. Вече сме повече шоу, отколкото спорт.“

Според бившия шампион Нико Розберг обаче проблемът на Фетел е новият му съотборник Шарл Льоклер, който втори уикенд показва, че не отстъпва на звездата. 21-годишният пилот от Монако спечели поулпозишън за Гран при на Бахрейн, а състезанието завърши късно снощи.

„Льоклер се справя великолепно и съм сигурен, че Фетел е бесен от това“, смята Розберг. Младата надежда на „Ферари“ обаче побърза да засвидетелства уважението си към именития си съотборник.

„Много съм щастлив, че съм в един тим с него – призна Льоклер. - Себастиан е голям пилот и аз се уча от него всеки ден. За мен е чест понякога да се класирам пред него.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт