Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Цанко Цанков преплува Бургаския залив

Финансовият ресурс на болницата в Свищов е увеличен с близо 700 000 лева

В писмо до кмета на Свищов Генчо Генчев изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева предостави информация за финансовото осигуряване на дейността на общинската болница за 2019 година. В него тя подчертава, че по предложение на НСОРБ и проявеното разбиране на министъра на здравеопазването през настоящата година значително е увеличен ресурсът, който получават общинските болници за дейността им на адреси в населени места в труднодостъпни/ отдалечени райони.

Градоначалникът е уведомен, че средствата на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ за тази година са увеличени, спрямо предходната, с 676 835 лв. Тази сума включва пари от НЗОК – общо 2 365 238 лв. или увеличение, спрямо 2018 година, в размер на 277 359 лв. От Министерството на здравеопазването за отдалечени и труднодостъпни болници общо 532 665 лв. като или увеличението възлиза на 399 476 лв.

В писмото се казва още, че по данни на Министерство на здравеопазването през 2019 година увеличението на средствата за общинските болници от НЗОК и от бюджета на МЗ е в общ размер на 40 121 792 лв.

В края на миналата година кметът на Свищов проведе срещи с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и председателя на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева, на които ги запозна лично с реалното финансово състояние на свищовската болница. Градоначалникът представи мерките, които общинското ръководство и ръководството на болницата е предприело в подкрепа на дейностите в лечебното заведение. Още тогава бяха обсъдени новите предизвикателства, пред които е изправена лечебницата. Първите резултати от срещите бяха на лице още през ноември 2018 г., когато лимитът на здравното заведение беше повишен с 40 000 лева, а от 1 юни тази година на болницата е предоставено допълнително увеличение от 12 000 лева месечно.

Последователните и целенасочени действия на общинската управа на Свищов, на ръководството на болницата и подкрепата на национално ниво вече дават своите положителни резултати. Съгласно предварителен финансов отчет към 30.06.2019 г. лечебното заведение е на печалба от 40 000 лева, спрямо 233 000 лева загуба за същия период на 2018 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.