ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Фирма плаща изсечена извън договореното частна гора

Собственичка на гора осъди наета от нея фирма да й плати 22 310 лв. от добита извън договореното дървесина. Сумата е 1/3, колкото е делът на жената, от получените без право основание 66 930 лв., които фирмата изкарала след продажба на отсечените в повече дърва.

Делото със сечта в частния имот се гледа от Районния съд в Търговище след проточили се разправии и други дела между собственичката на гората и фирмата.

Двете страни сключили договор през 2011г. за 90 дка. 1/3 от тях били на жената, която води делото. По-късно, след делба тя придобила право на собственост върху новообразуван имот, част от съществуващия, с площ от над 29 дка. Била извършена сеч на част от дървесината.  През 2013г. тя поискала да не се разрешава втора сеч, с оглед извършената делба и придобиване на новообразувания имот. От Регионалната дирекция на горите издали заповед за спиране. Фирмата, която извършвала добива на дървесина, оспорила това обезсилване на позволителното в съда, но загубила делото.

По делото в Търговище била назначена комбинирана лесотехническа и икономическа експертиза, която установила, че фирмата е добила не само договореното количество, но  и още 690 куб., което е 1380 пространствени кубика, с пазарна стойност над 66 930 лв. Те били извън определеното количество по договора. Дървесината била продадена от фирмата.

Съдът приема, че жената, като наследник има право на 1/3 от тази стойност. Фирмата й дължи и разноски по делото  в размер на над 2300 лв. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Търговище. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.