Флорида поиска олимпиадата от Токио

Американският щат Флорида изяви желание да приеме летните олимпийски игри тази година, ако Токио се откаже от организирането им. Шефът на финансовото управление на щата Джими Патронис изпрати писмо до МОК, с което изяви готовността на местната администрация да посрещне най-голямото спортно събитие в света.

Сега Япония преразглежда домакинството и смятам, че е точното време МОК да изпрати проучвателен екип във Флорида, още повече, че сега ще приемем и Супербоул – обяви Патронис. - Нашият щат има достатъчен капацитет за настаняване и добре поддържана инфраструктура, каквито са необходими за подобно събитие. Нека ни кажат какви мерки трябва да вземем, за да можем да направим организацията.“

Изявлението идва дни, след като в британските медии се появи слух, че Токио ще се откаже от домакинството заради зачестилите случаи на коронавирус в Япония. От Международния олимпийски комитет отново отхвърлиха версията, че имат алтернативен план за игрите.

Не сме получавали такова писмо – обяви МОК в официално изявление. - Игрите започват на 23 юли в Токио, а паралимпийските игри са от 24 август.“

В Япония пък обявиха, че планират да мобилизират 10 000 медицински работници за времето на игрите, но това няма да навреди на дейността на местната здравна система.

Италия пък се размина с опасността да се яви под петте преплетени кръга без знаме и химн. Правителството на страната прие декрет, с който гарантира автономията на националния олимпийски комитет, като актът бе приет в последния ден от управлението на премиера Джузепе Конте, който вчера подаде оставка. Днес изпълнителното бюро на МОК трябваше да решава дали да забрани италианските националните символи на олимпиадата заради вмешателство от страна на държавата в работата на местния олимпийски комитет.

Коментари

Задължително поле