Фондация на Гюлен спонсорирала кампанията на Клинтън

Фетхуллах Гюлен

Благотворителната организация на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен „Има ли някой“, подпомагаща хора в беда и в бедност, е финансирала кампанията на кандидата за президент на САЩ Хилъри Клинтън, пише турският вестник "Сабах", цитиран от БГНЕС.

Кандидатката за президент на Америка е получила два банкови превода на обща сума от 25 000 долара. Парите са от даренията, набирани от благотворителната хуманитарна организация на Гюлен „Има ли някой“, до неотдавна широко рекламирана заради щедростта й в Турция.

Разследващите от сектора за организирани икономически престъпления и контрабанда при прокуратурата в Истанбул са открили документите за двата банкови превода, направени през банката на Гюлен "Азия" като кредитен трансфер, пише в. „Сабах“ днес. Първият е от 29 април 2015 г. от името на благотворителната организация по сметката на Clinton Global Initiative в The Bank of New York Mellon и е на стойност 5 000 долара.

Прехвърлянето на средствата е с подписа на Саваш Метин, който допреди няколко месеца е бил генерален секретар на „Има ли някой“ в продължение на 3,5 г. Вторият превод е от 17 юни 2015 г. в размер на 20 000 долара и е направен през същите банки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка