Форматът на Първа лига остава, полемиките за него - също

Форматът в Първа лига предизвиква полемики вече втори сезон. Сложността на регламента обърка фенове, футболисти и президенти през последните 24 месеца, но за хубаво или за лошо от модерната база в Бояна обявиха, че нямат намерение да променят нищо по схемата на първенството.

Окей. Но има и някои решения, които будят недоумение като последното е от тази седмица. Във вторник стана ясно, че баражът „Локомотив“ (София) - „Витоша“ (Бистрица) ще се играе на „Лаута“. Именно стадионът в Пловдив трябваше да бъде домакин на спора за оставане/влизане в елита, но при положение, че съперник на „железничарите“ бе „Пирин“ (Благоевград). Но след хвърлената от „тигрите“ бомба, най-логичното бе мачът да се премести в София, откъдето са и двата клуба. Не е тайна, че и в кв. „Надежда“, и в Бистрица се радват на скромно фенско присъствие. Но един такъв бараж със сигурност ще привлече допълнително публика, каквато бе и една от основните цели, заложени в сегашния формат на Първа лига. В крайна сметка губи единствено футболът и родният фен.

Недоумение буди и решението жълтите картони, получени през сезона, да важат за баражите. Това са все управленски детайли, на които трябва най-после в БФС да започне да обръщат внимание. И да не ги подценява, ако не иска и дейността на централата да бъде подценявана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ