Франс Тимерманс: Сигурността е въпрос, който може да бъде решен само на европейско ниво

Снимка: Архив

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс отново настоя за обща европейска позиция по мигрантския въпрос.

„За мен е пределно ясно, че няма как да се справим с проблема за миграцията, ако нямаме истински европейски решения. За мен е ясно, че сигурността е въпрос, който може да бъде решен само на европейско ниво, независимо дали говорим за външна или вътрешна сигурност. Ако не направим всичко това на европейско ниво, тогава ние ще се провалим, тъй като поотделно държавите членки просто нямат възможност да се справят с тези проблеми, с оглед на техния мащаб. Уверен съм, че Австрийското и Румънското председателство ще работят с нас, за да подобрим ролята на нашите институции в бъдеще“, отбеляза Тимерманс пред представителите на националните парламенти на страните от ЕС, информира БНР.

Франс Тимерманс увери, че работната група с представители на националните парламенти, която беше създадена по време на Председателския КОСАК в началото на Българското председателство, работи активно по прегледа на общите европейски политики.

Докладът на групата ще бъде представен от през септември от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Коментари

Задължително поле