Франция загърби 100 милиона евро

French national football team's head coach Didier Deschamps (C) present the staff (from L) manager Erwan Le Prevost, assistant coach Guy Stephan and physical trainer Eric Bedouet during a press conference in Clairefontaine-en-Yvelines, outside Paris, on May 20, 2014, during the team's preparation for the upcoming FIFA 2014 World Cup in Brazil. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Дидие Дешан, селекционерът на Франция, прати по дяволите 100 милиона евро преди световното първенство. Това е общата цена, за която „Манчестър Юнайтед“ и „Арсенал“ купиха Антони Марсиал и Александър Лаказет. Двамата нападатели обаче не попаднаха в сметките на Дешан. Вместо това легендарният халф заложи на Оливие Жиру от „Челси“, който също не играе особено редовно и не вкарва често голове.

Марсиал е пред напускане на „Юнайтед“, след като Жозе Моуриньо въобще не разчита на него. На 19 години Луис ван Гаал го купи от „Монако“ за 45 милиона евро, които можеха да станат и 100, но при определен брой голове и отличия. Марсиал не покри условията. Сега на 22 години той не е вкарал гол от февруари. След като Пиер-Емерик Обамеянг дойде в „Арсенал“ мястото на Лаказет, взет за 55 милиона евро от „Лион“, изстина. Двамата нападатели са в допълнителен списък и са в процес „на изчакване“, ако някой се контузи.

Дешан се оказа много по-толерантен към Бенджамин Менди. Защитникът на „Манчестър Сити“ не е бил титуляр от септември. Шест месеца лекува контузия и през април влезе четири пъти като резерва. Но въпреки това е в отбора. От групата отпадна Димитри Пайе. Плеймейкърът на „Олимпик“ (Марсили) и откритие на Евро 2016 се контузи във финала на Лига Европа срещу „Атлетико“ (0:3) и със сигурност не може да се оправи до турнира в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят