Французите от "Аirbus la Decolare" "кацат" край Пловдив до края на 2017 г.

Пловдив е на път да се превърне в нов център на аероиндустрията, а френският концерн "Аirbus la Decolare" - да открие свое предприятие край града под тепетата до края на 2017 година.

17pl4005cТова е голямата новина от първото официално посещение извън София на новия френски посланик в България Ерик Льобедел, който в петък бе в Пловдив и се срещна с областния управител Здравко Димитров и кмета на града под тепетата Иван Тотев.

"Важно е в Пловдив на дойдат нови предприятия, работещи в голямата индустрия като аероиндустрията например. Възможно е в края на следващата година "Аirbus la Decolare" да открие свое предприятие в Пловдив", заяви след срещата си с кмета Тотев Негово превъзходителство Ерик Льобедел.

Според него идването на подобни предприятия ще доведе до привличането и на други подобни индустрии, след като в Пловдив своя бизнес вече развиват известни френски компании като "Шнайдер", "Декатлон", "Мосю Бриколаж" и др.

17pl4005a"В момента разговорите с "Аirbus la Decolare" са на финална фаза и се надявам да приключат скоро с успех. Те се водят от около година между Община Пловдив и Тракия икономическа зона и компанията, която се занимава с дейности по оборудването на самолети "Еърбъс". Това е една нова крачка, която е следствие на количественото натрупване в региона. Тя ще даде възможност за откриване на няколкостотин нови работни места", допълни кметът на Пловдив Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес