Французи ликуват на еко рали „България“

Французите Дидие Малга и Ан Бонел с „Рено“ триумфираха в еко рали „България“, кръг за световната купа на ФИА за електромобили. Екипажът се справи най-добре с етапите от София до Вършец и обратно, като оглави класирането още в първия състезателен ден и задържа аванса си до финала. Техни подгласници станаха испанците Хавиер Молто и Лорен Серано, следвани от нашите Калин Дедиков и Георги Павлов, като и двата дуета бяха с БМВ.

С този успех френския тим вдигна и купата при конструкторите. Втори е отборът на БМВ, изпреварил „Тесла“. Именно с „Тесла“ бяха и най-добрите дебютанти. Милен Маринов и Радослав Маринов от тима на „Топрентакар” завършиха 4-и.

Надпреварата бе и част от Балканската еко купа, а във веригата влизат още състезанията в Гърция и Сърбия. Екипажът на Дедиков и Павлов са първи в ранглистата за регионалния шампионат, а България оглавява и класирането по нации.

В националната купа, както и в тази на Балканите за хибридни автомобили №1 станаха Антоний Попхристов и Никола Урдов с „Хюндай“ от тима на „Индустриал Комерс”.

Купата на общините пък отиде в ръцете на легендата в ралито Стоян Апостолов и дъщеря му Павлина, които бранеха честта на Бургас. Втори е тимът на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт