Фрауке Петри: Целта на „Алтернатива за Германия“ е да поеме властта през 2021 г.

Фрауке Петри

Съпредседателката на крайната десница обяви, че ще е независим депутат

Съпредседателят на "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри заяви, че няма да влезе в парламентарната група на партията в Бундестага. Тя демонстративно напусна пресконференцията на партията, посветена на резултатите от парламентарните избори. В нея участваха също така водачите на листата на АГ Алис Вайдъл и Александър Гауланд.

Петри е взела това решение "след дълги размишления", предаде БГНЕС. В краткото си изявление тя посочи продължаващите вече няколко месеца борби за власт в ръководството на АГ. Според нея тези разногласия не трябва да се премълчават. "Сега аз ще изляза от това помещение", завърши своето изказване Петри, демонстративно напускайки залата няколко минути след началото на пресконференцията.

По всички личи, че тя не е съгласувала решението си с партийната върхушка, отбелязва "Дойче Веле". Присъстващият на пресконференцията съпредседател на АГ Йорг Мойтен нарече нейното изявление "разочароваща бомба", за която нищо не е знаел.

Фрауке Петри заяви в рамките на пресконференция в понеделник, че гражданите на ФРГ се надяват на истинска нова сила във федералния парламент, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Петри обаче подчерта категоричо, че целта на партията й е през 2021 г. да поеме властта. Лидерът на „Алтернатива за Германия“ не пропусна да отбележи, че медиите имат отговорност за негативния образ на партията в обществото.

Отдавна се знае, че Фрауке Петри има конфликт с останалите членове на партията и самата тя е в изолация. Сега тя ще бъде депутат, но няма да участва във фракцията, допълва БНТ. Фрауке Петри е водач на по-умереното крило за Алтернатива на Германия. 

АГ стана трета политическа сила в Германия, спечелвайки 12,6% на вота за членове на Бундестага. Партията е втора сила в Източна Германия, а в провинция Саксония е първа.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа