Френски полицай застреля трима души и се самоуби

Френски полицай е застрелял трима души и се е самоубил късно в петък в северно предградие на Париж, съобщи в събота прокуратурата във френската столица, цитирана от АФП.

31-годишният Арно Мартен приключил дежурството си и казал на колегите си, че възнамерява да се срещне с приятелката си и да прекрати връзката им. Между двамата обаче избухнал скандал и полицаят прострелял жената в лицето, след което убил двама мъже, които се опитали да се намесят. После влязъл в дома на приятелката си, застрелял баща й и ранил още двама души. Малко по-късно бил открит в задния двор с огнестрелна рана в главата и пистолет в ръката.

От началото на годината са се самоубили 45 френски полицаи и 16 жандармеристи заради стреса, на който са подложени с извънредните антиториристични мерки, отбелязва АФП.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колон заяви по националното френско радио, че въпреки трагичните инциденти правителството няма намерение да отменя разрешението служителите на реда да носят личните си оръжия в извънработно време.

Коментари

Задължително поле