Хаджидимово с призив към БСП: Само вие можете да върнете децата ни от чужбина

Народни представители от ПГ на „БСП за България“ посетиха Хаджидимово, за да представят проекта „Визия за България“ и да обсъдят с местните хора наболели проблеми. „Направете така, че нашите деца да се върнат от чужбина. Само вие можете да ги върнете!“, обърнаха се присъстващите на срещата към депутатите от левицата.

„Промяната ще дойде, защото има много хора, които я искат. За нас няма съмнение, че управляващите си заминават. Ние сме дошли да говорим за бъдещето, а не за ГЕРБ - те са в миналото“, заяви народният представител Пенчо Милков. Според него трябва държавата да се ангажира с цялостна политика за региона. „Във „Визия за България“ сме предприели мерки, с които да дадем тласък на земеделието и тютюнопроизводството. Стимулиране на младите фермери, ограничаване на субсидиите за големите производители, за да не се ощетяват по-малките. Скъсяване на веригата от производството до пазара, както и въвеждане на квота на български стоки в големите вериги магазини“, посочи Милков. Според него е необходимо честност и трудолюбие и младите хора ще се върнат в родината си.

hadjidimovo1Народният представител от левицата Петър Витанов засегна проблема с неравенството. Според него в България той е много изострен. „Тук има една много малка група хора с изключително високи доходи и една огромна маса бедни хора. Ние сме убедени, че можем да върнем държавата на мястото й – държава, която да регулира пазарите и да премахне тази пропаст между бедните и богатите“, каза още Витанов. Той коментира, че има много членове на ГЕРБ, които не са доволни от правителството на Борисов. Според него това е причината да се вдигат заплатите на администрацията. „Или гласуваш за ГЕРБ, или напускаш“, разясни подхода на управляващите той.

Народният представител от „БСП за България“ Цветан Топчиев е на мнение, че държавата се управлява еднолично и има авторитарен режим. „Поискахме миналата година преизчисление на пенсиите, управляващите отхвърлиха предложението. Раздадоха нерегламентирано и тайно милиони, но животът на хората не стана по-добър“, коментира той. Топчиев подчерта, че не се прави нищо за развитие на селските региони. „Еврокомисарят Мария Габриел не си е мръднала пръста един лев да има в Хаджидимово, въпреки че е от тук“, допълни той.

Председателят на БСП Хаджидимово Костадин Караянев заяви, че БСП тръгва с промяна и младите депутати от левицата са ясен пример за това. „Визия за България“ е съвсем нов модел за управление на държавата“, подчерта той. Като основен проблем посочи обезлюдяването на региона, заради ниски доходи и заминаването на младите хора в чужбина

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика