Хайтек функции в новите кемпери

Mercedes Sprinter става дом на колела

Летните месеци са времето, в което собственици на каравани и кемпери използват подвижните си „къщички“. Какво излиза на пазара на този тип автомобили показва традиционното изложение „Караван-Салон“ в германския град Дюселдорф.

Като една от „звездите“ там се очерта Mercedes Sprinter, който се радва на успешна реализация на пазара една година след представянето на актуалното трето поколение. Именно той служи за основа на продуктовите новости от Mercedes. Моделите James Cook от Westfalia, LBX 365 на Bimobil и Concept Van 2019 на Vmax Construction ще се превърнат в първите автомобили, оборудвани с иновативния интерфейс модул MBAC (Mercedes-Benz Advanced Control). Този модул превръща каросериите на Mercedes в свързани с мрежата домове на колела. Новата функция предлага различни възможности, вариращи от централния дисплей за нивото на водата до контрол на осветлението и отоплението чрез сензорен дислей или апликация за смартфон.

В първите кемпери с MBAC пътуващите могат да управляват всички компоненти от жизненото пространство централизирано и удобно. Предлаганите услуги Mercedes Me Connect от леките автомобили допълват богатите възможности за свързаност.

Като допълнение към разнообразните иновации, базирани на Sprinter, на изложението в Дюселдорф дебютират преминалите през фейслифт модели Marco Polo и Marco Polo HORIZON. Още от началото на разработката на третото поколение Sprinter са взети предвид нуждите на кемперите и производителите на каросерии. Така моделът дава възможности за ползване не само в познатите конфигурации на товарен бус и шаси, но и като платформа за надстройки.

Коментари

Задължително поле