Хакер изнудвал момиче с голи снимки

На компютъра му било открито порно с непълнолетни

Признал вината си пред съда

Компютърен специалист бе осъден за изнудване и разпространение на порнографски снимки. 26-годишният Александър Бойчев призна вина пред магистратите от Окръжния съд в Благоевград и делото бе разгледано по съкратеното съдебно следствие. Така той получи 2 години условно.

Младият мъж от Кресна бе уличен в престъплението преди три години. Той успял да хакне фейсбук профила на момиче от Кресна. Изтрил потребителското й име, парола, телефон и електронен адрес и ги сменил с нови. След това є изпратил съобщения с нейни голи снимки и започнал да я изнудва, че ще ги направи публични, като ги качи в социалната мрежа. В продължение на три дни той написал 40 съобщения до момичето със заплашителен характер. По този начин обвиняемият искал да я накара да му изпрати още нейни голи снимки. Жертвата обаче подала сигнал в полицията.

Александър Бойчев живее заедно със съпругата си и детето им в Кресна. Имал добри компютърни познания по програмиране и софтуер. Бил запознат и с различни начини за влизане в чужди профили в социални мрежи и електронни пощи, информираха от прокуратурата в Благоевград. От държавното обвинение казаха, че от 2013 година хакерът свалял от различни сайтове порнографски материали и ги съхранявал на компютъра си. Сред файловете имало клипове и снимки на непълнолетни.

Коментари

Задължително поле