Халис Ага се женил два пъти за една и съща жена

Актьорът Четин Текиндор е известен с трудния си характер

Четин Текиндор е един от най-известните и уважавани майстори на турското кино. Той е не само театрален, филмов и озвучаващ актьор, но и преподавател. Роден е на 16 юли 1945 г. в Сивас. Актьорът не говори за детството и тийнейджърските си години, само споменава, че родителите му нямат нищо общо с театъра и киното. Интересът му към сцената се пробужда още в началното училище, когато участва в постановка. След като завършва средното си образование, той постъпва в Държавната консерватория в Анкара, която успешно завършва през 1970 г.

Четин Текиндор дебютира на театралната сцена на 18-годишна възраст в пиесата „Всичко за отечеството“. Работи в Държавния театър до 1983 г. Първоначално изпълнява поддържащи роли, но бързо разпознават актьорския му талант и дебютира в киното през 1983 г. в мини-сериала „Малкият шеф“. Актьорът въплъщава образа на наивен мюсюлманин, който става лидер на партизаните. Тази роля се превръща в култова за него. През следващите 10 години Текиндор е наричан не с неговото име, а със заглавието на поредицата.

Няколко години след като завършва консерваторията, Четин работи в университета „Hacettepe“, а по-късно и в университета „Билкент“. През 2005 г. излиза пълнометражният филм „Баща ми, синът ми“, който го превръща в истинска звезда. Кариерата му в киното бързо тръгва нагоре. Най-изтъкнатите продуценти го канят в проектите си, но турският актьор е внимателен при избора на роли. В резултат на това той си изгражда имиджа на силен, смел и загадъчен мъж.

От 2022 г. Текиндор участва в популярния сериал „Златно момче“, в  ролята на Халис Корхан, известен бижутер и глава на семейството. Той е многостранна личност, но особено във втория сезон, все се представя в негативна светлина.

В реалния живот характерът на Чекин Текиндор също не е лесен. През 1987 г. актьорът се жени за младата театрална актриса Зерин, но след  няколко месеца се разделят, без да назоват причината за това. В свое интервю Зерин признанава, че Четин е много сложен човек, който изисква подчинение от другите. След още няколко месеца двамата отново сядат на сватбената маса. През 1989 г. се ражда синът им Хира. Бракът им продължава общо 12 години, след което се разделят окончателно. Текиндор поддържа близки контакти с бившата си съпруга.

Турският актьор е много затворен и мълчалив човек. От края на 80-те години той не дава интервюта и всичко това заради журналист, който цитира думи на Четин в интервю, които той не е казал. Оттогава турската звезда води уединен живот. В момента актьорът продължава да се снима във филми. През септември трябва да излезе третият сезон на сериала „Златно момче“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица