Хамалин отвлечен и изтезаван заради кражба

Бангото първоначално се опитал да подведе разследващите, но бързо била разкрита причината за отвличането му

Двама арестувани в Казанлък

Жертвата опитала да подведе разследващите

Полицията в Стара Загора е задържала двама души, които са заподозрени, че са отвлекли и изтезавали хамалин от Казанлък. 34-годишният Стефан Стефанов-Бангото бе открит на пътя край Бузлуджа на 30 ноември. Той бе в безпомощно състояние и полугол, завързан за дърво, облепен с тиксо и с рани от нож и побой. Бангото бе приет в болница, където бе опериран и няма опасност за живота му.

Основната версия за зверството е отмъщение за кражба. Първоначално жертвата се опитал да подведе разследващите полицаи. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили. “По-късно обаче става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът им бил за изчезнала вещ, която не е много скъпа, обяви старши комисар Николай Колев, шеф на ОДМВР-Стара Загора. Двамата задържани са на 22 и на 25 години.

“Нападателите му са с чисто съдебно минало. Срещу тях ще бъде образувано наказателно дело за отвличане и опит за убийство”, обяви и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. По данни на полицията 34-годишният Бангото имал криминално досие и присъди за кражби и грабежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право