Хамид Хамид: Някой създаде истерия с преференциите и въведе в заблуда премиера

Някой създаде тази истерия с преференциите и въведе в заблуда министър-председателя. Не сме търсили подкрепа за това предложение. Това заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид по БТВ.

„В този ден в стаята дойдоха двама представители на парламентарната група на ГЕРБ – Цветанов и Данаил Кирилов, и помолиха за подкрепа за регистрация, и помолиха и за друга подкрепа – помолиха да гласуваме ЦИК да си остане в стария си вид и да няма нов избор. Ние поискахме подкрепа за въвеждане на машинно гласуване, като нашето становище беше колкото по-бързо извадим субективността от изборния процес, толкова са по-големи гаранциите за честни избори. Дума не е ставало въпрос въобще за преференции.

Мислите ли, че когато ДПС има съществени предложения като езика, като уседналостта, като ограничението на секциите, ще тръгнем да поставяме като условие на ГЕРБ, за да се регистрираме преференцията, което ни предложение е 7-мо, 8–мо по приоритет.

Някой обаче, за да създаде тази истерия с преференциите, въведе в заблуда министър-председателя. Не знам кой е той. Не сме търсили подкрепа за това предложение”, коментира депутатът от ДПС.

Според него прагът на преференцията през годините се е превърнал в средство за партиен и корпоративен контрол на вота.

Коментари

Задължително поле